NU 15% KORTING OP 4 OF MEER SAMPLES!
NATUURSTEEN IN JOUW KEUKEN

NATUURSTEEN IN JOUW KEUKEN

LEES HIER ALLES OVER MARMER KWARTSIET EN MEER
Vlekt niet

Vlekt niet
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vlekken de meeste natuursteen soorten niet.
Schoonmaken

Makkelijk schoonmaken
Natuursteen is erg makkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken.
Afbeelding

100% Natuurlijk
De naam zegt het al, maar natuursteen is een natuurproduct en erg duurzaam.

Ook jouw keuken is toe aan een natuurstenen blad


Natuursteen is voor ieder huishouden geschikt. Sinds 2010 hebben wij al talloze klanten mogen voorzien van een uniek stuk steen in hun keuken. Door persoonlijke begeleiding binnen dit traject en keuze uit ruim 3000+ verschillende natuursteen soorten , kunnen wij jou helpen aan een keukenblad van kwartsiet, graniet, marmer of travertin.

Service
Na een (digitaal) advies gesprek nemen wij de touwtjes in handen. Eerst maken we een specifieke offerte op basis van jouw aanvraag, en vervolgens meten wij de maat van jouw keukenblad op. We tekenen alles technisch uit, en maken in overleg een specifieke plaatindeling. Zo weet je precies hoe jouw keukenblad er uit komt te zien. Vervolgens neemt onze planning contact met je op om een datum voor installatie vast te leggen. Onze specialisten komen dan jouw keukenblad van natuursteen installeren én monteren ook direct jouw kookplaat, spoelbak en kraan af.
Omschrijving van de afbeelding
keukenblad van marmer

Iedereen zegt dat natuursteen vlekt


'Natuursteen is poreus en vlekt' - is wat je hoort in de volksmond of bij keuken leveranciers die meer marge en gemak ondervinden bij het verkopen van een blad van composiet of keramiek. Dit is natuurlijk niet helemaal onwaar, maar daar komt ons persoonlijke advies om de hoek kijken.

Deze soorten natuursteen vlekken niet
Graniet en kwartsiet zijn uitermate geschikt voor gebruik als keukenblad. De steensoorten bevatten geen kalk, en zijn zó hard dat ze tevens niet krassen. Daarnaast heb je nog de 'Cristallo' soorten, die eigenlijk onder de kwartsieten geschaard worden. Deze steensoorten bevatten een soort bergkristal waardoor deze ook semi-transparante eigenschappen bevatten. Wat erg mooi is van een blad van natuursteen is dat het een natuurlijk product is. De zijkant van de steensoort is dus niet wit, beige of grijs zoals je dat bij een keramiek soort ziet. Ook kunnen deze steensoorten uitermate goed tegen hitte. Je hoeft je dus niet druk te maken om een hete pan op je aanrechtblad.

Welke steensoorten vlekken dan wel?
Met name de kalkhoudende natuursteen soorten zorgen voor vlekken. Dit is overigens niet zoals men zegt doordat het poreus is, maar omdat de basis van bijvoorbeeld marmer, travertin, Belgisch hardsteen en onyx eigenlijk kalk is. Kalk kan niet goed tegen zuren. Denk hierbij aan de kalkaanslag in je koffie apparaat of op je kraan, deze verwijder je vaak met (schoonmaak)azijn wat eigenlijk zuur is. De zure vloeistof uit bijvoorbeeld fruitsoorten maar ook in balsamico of wijn zorgen er voor dat het de steen aantast waardoor er een matte vlek ontstaat.

Wat is dan het voordeel van deze steensoorten? Dat is simpelweg de uitstraling. Niets is zo mooi als een mooie geaderde marmer soort waarin je eindeloos nieuwe delen ontdekt. De kleuren passen vaak mooi in de hedendaagse interieurs en complementeren vaak de keukenkastjes.

Marmer in de keuken
Dat adviseren we eigenlijk niet. Waar wij goed in zijn is het vinden van een alternatieve steensoort in kwartsiet. Het grote uiterlijke verschil tussen marmer en kwartsiet zit hem in de tekening of het patroon van het materiaal. Kwartsiet is tijdens het ontstaan erg heet geweest waardoor diverse mineralen zijn gekristalliseerd. Zo zie je zelden een sterke tekening in kwartsiet soorten, maar vloeien de kleuren wat subtieler in elkaar over. Vaak is dit voor de uitstraling van de gehele keuken geen consessie, echter voor het gebruiksgemak en de duurzaamheid van het blad is dit wél erg prettig.
Afbeelding plaatsen Bruin voor keukenblad
Afbeelding plaatsen Twee natuursteen soorten
Afbeelding plaatsen Verschil marmer en kwartsiet
Voordelen van een natuurstenen keukenblad
Laat je onderdompelen in de wondere wereld van natuursteen. Boek geheel vrijblijvend een digitaal adviesgesprek vanuit je luie stoel om gratis uitgebried advies te ontvangen over het ideale keukenblad voor in jouw woning.

Groene knop Digitaal adviesgesprek
✅ Een 100% natuurlijk keukenblad
✅ Een keukenblad zonder vlekken en krassen
✅ Een blad wat ultieme luxe uitstraalt
✅ Spoelbak van hetzelfde materiaal óf een onderbouw spoelbak mogelijk
✅ Zonder zorgen jouw steensoort selecteren
✅ Vooraf bepalen welk deel van de plaat jouw keukenblad wordt
✅ Professionele service vanaf het inmeten tot aan oplevering
✅ Levertijd van ongeveer 3 weken
✅ Oplevering inclusief afkitten en aansluiten apparatuur
Omschrijving van de afbeelding